To gedigne prosjektmapper

Jeg har sydd en mengde med prosjektmapper sånn gjennom årene, men ingen så store som disse! Jeg har nemlig savnet å ha en mappe til store prosjekter, hvor alt får plass. Og – sånn til vanlig – en mappe som både tar strikketøyet, og de andre småmappene mine. Alt i en mappe. Vil du også sy en slik, så se video nederst i innlegget.

Mappenes mål ble til ved ganske enkelt å bruke halve bredden på stoffet. Stoffet er et skikkelig solid bomullstoff fra IKEA, og jeg skulle lage to mapper.

På dette tidspunktet hadde jeg enda ikke målt hvor stort det var, bare klippet foret like stort. Det er ikke noe problem å gjøre dette så lenge du klipper rett og har lang nok glidelås. Jeg har glidelås i metervare som jeg skulle bruke på disse.

Mappene ble supre – den ene skal en venninne få 🙂 Jeg er sikker på at hun også trenger en mappe!

Jeg målte til slutt klippemålene mine, de var 74 x 48 cm. 48 cm er altså kanten der glidelåsen settes inn, og 74 cm blir rundt hele mappen. Jeg har derfor vrengehullet i sidesømmen til foret. Foret er klippet på samme måte.

Har du lyst til å se vide om hvordan du gjør det, tar du en titt på filmen under, og har du lyst til å lage en med vatt, finner du de eksakte målene på den i filmen ved å klikke her. 

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.