Strikket jakke Dale Retro størrelse 1 år (319-07)

 

Vi har fått så utrolig mye fint i barselgaver! Og mye gøy for meg også! Fra mine syvenninner fikk jeg et oppskriftshefte fra Dale, som heter Retro Baby, og garn og knapper. Jeg har ikke sett dette heftet før og her var det jammen mye fint!

Valget falt på en kofte som het noe så rart som “319-07”, med raglandfelling. Jeg strikket den i størrelse 1 år, og håper den passer til høsten igjen.

Jeg begynte først å strikke i fargene gul og grå, men hadde litt problemer med å se kontrasten. Jeg har sett at jeg er mer og mer avhengig av godt lys når jeg holder på med ting. Derfor tok jeg “kontrast-testen”, som jeg har lært av en venninne. Ta bilde av garnnøster sammen eller strikketøyet, gjør det om til sort-hvitt. Da ser du om det blir kontrast nok i fargene. Derfor valgte jeg å skifte ut den gule med naturhvit.

Bilde i farger:

Bilde i sort-hvitt (klikk på det for å se det større)

Jeg holder alltid fargene på samme stedet på fingeren når jeg strikker, da blir det også ganske fint mønster på innsiden.

Jeg må si denne jakken var et langtidsprosjekt. Jeg trodde jeg skulle bli ferdig i påsken, men nei, det er først nylig at jeg ble ferdig og fikk montert den. Mønsteret var på ingen måte lett å huske, så jeg måtte sitte med diagrammet for hver eneste omgang.

I tillegg var det noe greier der hvor halsfellingen begynte. Så der måtte jeg improvisere litt, i tillegg til å strikke dette (kompliserte) mønsteret frem og tilbake. Da var det litt sukk og stønn fra min side av sofaen, altså!

Men – du verden så fin den ble nå når den er helt ferdig! Så nå bare håper jeg at den passer til høsten når Olav virkelig trenger en varm jakke!

Share