Ekte, norsk fjellanorakk i størrelse baby!

For en del år siden fikk jeg tak i noen ruller med impregnert anorakkspoplin, en rød og en sort. Planen har hele tiden vært å sy anorakk til meg selv, jeg synes det er så stilig!

Vel, nå har jeg enda ikke kommet så langt, men jeg tenkte at kanskje jeg rakk å lage en til Olav ( nå 3,5 mnd) før påske. Og det har jeg klart. Mønsteret har jeg brukt litt tid til å tenke ut på forhånd, så da det var tegnet på papiret var det bare å sette i gang.

Jeg har tatt det litt etter litt – Olav har som regel en times dupp på morgenkvisten, så da har jeg “kastet meg rundt” flere morgener og tatt litt av gangen – og blitt ferdig!

Jeg begynte med å klippe ut alle delene jeg trengte:

Så sydde jeg hetten for seg, og deretter de to forstykkene fast i skuldersømmene til bakstykket. Da kunne jeg feste hetten. Så sydde jeg fast nederste delen av forstykket og passet på at jeg fikk den overlappen jeg hadde regnet ut på forhånd, slik at jeg kunne sette i trykknapper.

Så fant jeg frem broderimaskinen min og laget et norsk flagg. Det sydde jeg på hvitt stoff, og etterpå sydde jeg det fast på ermet.

Her har jeg sydd det fast med sikksakk på ermet, ja – og ikke glemme at jeg har laget en lommeklaff. Jeg har IKKE tenkt å ha lomme i denne, men det blir litt kult med den klaffen!

Deretter sydde jeg ferdig løpegangen i hetten, tredde anorakksnor gjennom og sydde i ermene. De syr jeg i før jeg tar sidesømmen, slik at hele sømmen, fra ermet og ned blir tatt i ett.

Og her har jeg fått lagt opp og satt strikk i.

Det må sies at selv om jeg har sydd alle sømmene på overlock maskin, så har jeg sydd etterpå med rød sytråd på innsiden av overlock sømmen, for å få en tett, fin søm.

 

 

Share