Joni dress fra Tilly and the Buttons – ferdig

Jeg har bestilt en bok fra Tilly and the Buttons som heter Stretch! Boken måtte jeg kjøpe direkte fra deres nettside, da den er så fersk at den ikke har kommet i de norske nettbutikkene enda (for eksempel adlibris).

Jeg ville ha en kjole som hadde passform og som likevel kunne skjule litt “skavanker” etter graviditeten. Noe jeg synes denne langt på vei gjør.

V-hals er også noe jeg liker godt!

Jeg brukte litt tid på å tilpasse mønsteret, og ser etter at kjolen er ferdig at det er et par småting jeg fremdeles kan endre på. Skuldrene vil jeg ta opp enda litt, og delelinjen under bysten skal jeg også heve litt ekstra. Da er det viktig å huske på at både ermer og kjole totaltsett blir kortere, om ikke jeg da legger til ekstra lengde.

Jeg har fått spørsmål om hvordan jeg tilpasser et mønster og det er litt vanskelig å forlare sånn i bare noen punkter. Men jeg gjør et forsøK:
Når du tilpasser et mønster er det viktig å ha mønsteret uten sømmon. Så når jeg tilpasser gjør jeg følgende:

  1. Tegne av mønsteret og evnt fjerne sømmon
  2. Mål mønsteret og sjekk at disse målene stemmer med målene til det ferdige plagget. Disse målene er oppgitt i mønsteret.
  3. Sjekk deretter målene til det ferdige plagget (som er oppgitt) mot målene på selve størrelsen som det skal passe til. Om du da ser at brystmålet på plagget er mindre enn det som er oppgitt som størrelsesmål – så skal altså toppen sitte inntil. Slik sammenligner du alle mål.
  4. Nå må du gå over mønsteret og tegne inn de målene som passer til deg. Det gjør du på de inntegnete linjene i mønsteret, som regel er dette bryst, midje og hofte. Så jevner du ut linjene mellom disse.

Toppen kunne jeg bruke uten tilpassning i følge målene, men jeg er jo ikke sikker på det. Så jeg sydde sammen toppen med lange sting slik at jeg kunne sprette opp igjen. Men den satt fint, så jeg trengte ikke gjøre endringer på denne. Skjørtedelen var for smal over magen så den videt jeg litt ut. Og som nevnt, da kjolen var ferdig var det noen små endringer jeg vil gjøre på neste. Det kan også skyldes vekten av stoffet, at toppen blir dratt litt nedover.

Nå som jeg har mønsteret sånn 95 % på plass, skal jeg sy det igjen. Men nå med de små endringene jeg nevnte (kortere skuldre og heve delelinjen under bysten). Men, jeg har ikke tenkt å sy kjole, men en topp. Tror det kan bli veldig bra, og jeg synes at den snurren virkelig gjør seg!

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.