Sy barnebunad del 2: Bukse med knapper og sokkebånd

Da har jeg sydd ferdig bunadsbuksen. Den er sydd i størrelse 68, og skal være en knebukse. Sokkebåndene er “juks”, jeg har bare flettet ca 20 cm og brettet de dobbelt. Deretter har jeg sydd på skråbånd øverst i bretten, og festet trykknapper der.

Til slutt er disse festet inni buksen nettopp med trykknappene.

Knappene er ekte sølvknapper som, når den tid kommer, skal brukes på voksenbunad.

For  å lage mønsteret tegnet jeg av grunnform nummer 2 fra boken til Meedom og Meedom. Jeg “kuttet” benlengden i to, da jeg skal ha kortebukse.

Jeg klippet ytterligere av noe av høyden på buksen for å erstatte dette med ribb.
Jeg la til ribb på bena uten å korte mere på benlengden (så den er altså “halv” + ribben).
I tillegg laget jeg en liten “flik” til å sy fast på innsiden av bena for å feste trykknappene og strømpebåndene i.

Her er alle deler klippet ut:

Vel, da jeg sydde sammen gjorde jeg feil og sydde ribben i livet fast på feil side. Først tenkte jeg at jeg måtte sy en bukse til, men med litt forsiktig bruk av sprettekniven og ikke noe kutting med overlocken da jeg sydde ribben fast igjen, så gikk det bra. Det eneste jeg måtte gjøre var å ta inn ribben i livet ganske mye, den ble alt for stor.
Så – sånn sett greit med en liten feil.

I kampens hete er det lett at noe skjer!

Listen min har nå blitt noe kortere:

  1. Skjorte
  2. Tørkle
  3. Hatt/hodeplagg
  4. Gul vest
  5. Rød jakke
  6. Sort knebukse
  7. Hvite sokker
  8. Sorte sko
  9. Røde og sorte sokkebånd

Det neste jeg setter i gang med er å tegne vest.

 

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.