Sy barnebunad del 4: Jakke og halstørkle

Da er jakken ferdig og dette er skikkelig kompromiss! Jeg har nemlig bommet litt, og tenkt at jeg kunne bruke ullstoffet jeg hadde i hyllen. Ikke tenkte jeg på hvor tykt det var. Så her var det ikke sjangs i havet til å sy jakken skikkelig med pene slag. Derfor er hele jakken råklippet, “slagene” er bare trekanter jeg har sydd på for hånd fra retten, det samme er lommeklaffene.

Men – da vet jeg til neste år – jeg må få tak i tynt, fint ullstoff slik at dette kan gjøres ordentlig.

Jakkens mønster er laget fra grunnform 2 i boken 2 fra boken til Meedom og Meedom. Som originaljakkene er denne kortere bak en foran, og den går altså ikke igjen foran. Det er egentlig veldig merkelig, for både knapphull og knapper på denne jakken er altså bare til pynt.

Men – som bunadsjakke i år fungerer den fint!

Halstørklet er faktisk et skikkelig silketørkle som jeg har kuttet på skrå og felt for hånd. Litt dyrt, kanskje, å klippe i, men da har han tørkle i mange år. Det blir nemlig for mye stoff å ha et helt tørkle i halsen.

Listen min minker, nå er det bare sko og hodeplagg igjen!

  1. Skjorte
  2. Tørkle
  3. Hatt/hodeplagg
  4. Gul vest
  5. Rød jakke
  6. Sort knebukse
  7. Hvite sokker
  8. Sorte sko
  9. Røde og sorte sokkebånd
Følg meg på facebook eller instagram @ninahovemyhre
Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.