Linservietter som bordkort

Til Olavs navnefest laget jeg linservietter som bordkort. Jeg har lenge tenkt å sy linservietter, for jeg synes det er så pent, og nå kom jeg på ideen med å gjøre dette til bordkortet.

Til dette har jeg brukt broderimaskinen min. Den har innebygget mal for monogrammer, og i tillegg tre forskjellige alfabeter, så her har jeg brukt de innebygde innstillingene. Ett slikt broderi tar på min maskin ca 40 minutter å brodere.

Selve linserviettene klippet jeg 40 x 35, og så sydde jeg rullefald med overlockmaskinen min. Da jeg hadde planer om å sy linservietter til oss selv, var ikke dette planen min. Da ville jeg brette inn alle kantene to ganger og sy pent, enten med maskin eller for hånd. Nå ble jo dette bordkort som alle fikk ta med seg hjem så da kunne jeg gjøre det litt raskt på overlocken. Og det gøye er jo at det ble veldig pent. Hjørnene har jeg bare rundet.

Linen jeg brukte til dette var perfekt, og den har jeg kjøpt hos Quilteloftet på Brokelandsheia. Dette ga meg lyst til å sy linservietter som vi kan ha til oss selv også, og jeg har enda litt lin igjen så det er mulig jeg gjør det (når jeg plutselig får masse tid til overs 🙂 )

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.