Bordpynt som matcher linserviettene

Til festbordet på navnefesten laget jeg bordpynt i den samme linen som jeg sydde serviettene i.

Det er litt morsomt, disse “blomstervasene” laget jeg og mannen til bryllupet for mange år siden. Det er bare “planker” som det er boret et hull i, og så har jeg satt reagensglass oppi. I hver av disse hadde jeg en rose.

Jeg måtte tilpasse størrelsen på hullet med litt aluminiumsfolie.

Jeg sydde fire blomster til å være rundt reagensrørene.

Og så sydde jeg to blomster som lå fritt på bordet.

Alle disse sydde jeg på samme måte. Jeg klippet remser av stoffet som var ca 12 cm bredt, i stoffets fulle bredde. Så delte jeg disse i to slik at det ble veeeeeeldig store trekanter. Deretter brukte jeg overlockmaskinen og sydde hele kanten og rundet av det ene hjørnet.

For å stive av kanten på blomstene sydde jeg med fiskeline i overlocken. Det er strengt tatt kanskje ikke helt nødvendig, men litt gøy å prøve. Og fordi jeg har en sånn syfot som kan føre inn en snor, så fant jeg ut at det var på tide å prøve.

Jeg skal innrømme at det ble litt hektisk sånn i dagene før navnefesten, så Olav måtte bli med å overlocke de siste trekantene.

Selve sammensyingen av blomstene var “sofajobb”. Jeg begynte å snurre fra den minste siden og sydde for hånd rundt og rundt og rundt 🙂

 

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.