Skinntøfler sydd etter mønster fra Ohelene

For mange år siden ble jeg kjent med en knakende flink dame på et hobbyforum som het Hobbyboden. Det må nok være en 16års tid, om jeg virkelig skal regne etter. På den tiden hadde jeg en blogg som het zigzagandpurl, hvor jeg blogget på engelsk (som var populært da). Vel – denne damen, Oddrun Helene, også kalt tøffeldronningen – sydde de lekreste skinntøfler på bestilling, og jeg har alltid tenkt at om jeg får bruk for – så må jeg bestille tøfler fra henne.

Nå har det seg slik at hun ikke lenger syr tøfler for salg – men heldigvis for alle oss andre – hun har lagt ut tøffelmønsteret sitt for salg! For rasende lite – 80 kroner! Og det er faktisk da størrelser fra nummer 18 – 46! Og jeg gjentar – for bare 80 kroner! Sjekk mønstersiden for å se noen av de fantastiske tøflene hun har laget.

Hun har også laget en forklaring i bloggen sin hvordan du kan gjøre om disse tøflene til tøy-tøfler, det finner du på lenken her.

Jeg har ikke sydd i møbelskinn før, men bare fulgte anvisningene nøyaktig i mønsteret – og alt gikk som en drøm! Tøflene ble kjempefine!

Vel – om det er noe jeg må utsette noe på så var det mitt eget hastverk. Olav sov, så jeg sydde minste størrelsen. Det var fordi forrige gang vi målte bena hans så var det riktig. Og da jeg skulle ta de på da han våknet, synes jeg de var litt vel trange. Frem med målebånd og ganske riktig! Han hadde vokst i bena. Så jeg må sy en størrelse større. Men fordelen med det er jo at nå blir tøffelprisen halvert. (Om noen vil kjøpe disse tøflene så kan jeg selge de for 300 inkl porto – da må mottakeren ha størrelse på foten på maks 11,5 cm. Send meg evnt en mail på nina.hove.myhre alfakrøll gmail.com).

For – møbellær selges i hele og halve huder, og jeg var heldig som fikk tak i to halve huder. Men likevel, det koster, og det er MYE! Men – nå har jeg da også lær nok til tøfler til flere generasjoner 🙂

Her hjemme har jeg to symaskiner – en litt fancy digital en (brother innovis nv 1800q) som er helt fantastisk og syr utrolig vakkert når jeg trenger pensøm, og så har jeg Janome Easy Jeans som også er helt fantastisk, og var den eneste maskinen jeg hadde i MANGE år, og den er en arbeidshest! Den er helt mekanisk og gjør virkelig jobben her, gjennom 5 lag skinn på det tykkeste! Den har 2 hastigheter på pedalen – høy fart (som jeg pleier å bruke) eller lav fart som også gir litt mer slagkraft med nålen. Her kan jeg skru meg frem sting for sting ved behov, og det er helt topp.

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.