Ny oilskinjakke, J006 fra Kommatia Patterns

Jeg har sydd meg en jakke, nemlig J006 fra Kommatia Patterns. Mønsteret er et pdf mønster, som betyr at du skriver det ut selv, og limer sammen alle bitene. Fordelen med det er jo at du får mønsteret med en gang du har kjøpt det.

Stoffet er Dry Oilskin i fargen “Grey” kjøpt hos engelske Merchant and Mills. Dette er første gang jeg har sydd i oilskin, og det var litt stivt å jobbe med. I tillegg ble det hull etter nålen, så her måtte jeg sy rett første gang. Jeg kunne heller ikke bruke knappenåler til å feste med.

Jakken er romslig og god, og jeg har god plass til en romslig strikkejakke under. Det er deilig, for jakken er vindtett og ganske vanntett, så denne kan jeg bruke godt utover høsten.

I billedserien under ser dere hvordan jeg har gjort dette – klikk på bildene for å få de større.

Jeg har sydd med jeansnål og tykk sytråd.

Bildene er tatt i Bøkeskogen i Larvik.

Og jeg må si at oilskin ga mersmak. Jeg kunne godt tenke meg å sy en enda varmere variant, med for i tillegg. Men jeg skal nok avvente noe slikt. Vel – jeg har jo kjøpt mere oilskin – som jeg skal sy både veske og ryggsekk av, men før det har jeg noen andre prosjekter jeg har tenkt å involvere dere i 🙂

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.