“Lederhosen” til mannen

Mannen spiller i korps – det er oktober – og da kommer de vanlige “Oktoberfest”-oppdragene 🙂 Korps vi har spilt i tidligere har gjerne hatt ett sett med tyrolerklær, men det var ikke tilfelle denne gangen. Og fordi det helt sikkert blir flere slike spillinger, fant jeg ut at jeg like gjerne kunne sy skikkelig til ham.

Han hadde riktignok noen ønsker – og det var lommer og at shortsen rakk til under knærne. Og fordi han sitter bak en tuba og spiller så er det ikke helt kritisk at ikke dette er en tro kopi.

Jeg har lagt litt arbeid i bukseselene, så disse har blitt litt mer en “normal”. Jeg skulle egentlig lage sånt bånd til å ha tvers over foran, men jeg skjønner ikke helt hvordan jeg har klart det, men jeg hadde rett og slett for lite bånd til å gjøre det.

Jeg begynte med å sy på bånd på forstykkene av buksen. Dette for å “fake” den klaffen som de virkelige buksene har.

Deretter sydde jeg sammen begge buksebena og satte inn glidelås. Da bruker jeg min egen forklaring som dere finner på bloggen ved å trykke på “håndbøker”.

Deretter var det linning, knapp og knapphull, smygstoler, opplegg og bukseseler. Selene er festet med trykknapp, så får vi se om det holder eller om det må knapp og knapphull til.

Stoffet er myk, tynn og deilig babycord fra Stoff og Stil, båndene er også derfra.

Mønsteret laget jeg til mannen i 2011 (!), og jeg har brukt dette flere ganger. Første shortsen jeg laget kan dere se her. 

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.