Bunadssokker i havskummønster

Jeg har strikket nye bunadssokker til mannen. Mønsteret er havskum fra heftet til Rauma. Hele heftet kan du se her. Mannen har jo vestfolbunad, og stømpene til denne bunaden er rett og slett 2 rett, 2 vrang. Og selv om det er en flott bunad, så synes jeg jo de strømpene er litt stusselige. I hvertfall når jeg strikker så mye som jeg gjør. Jeg har nemlig strikket originalstrømpene til ham tidligere, men med så mye arbeid, så ser det jo ut som om konen ikke kunne bedre.

Svogeren har hatt slike havskumstrømper, og i følge Raumas hefte er de “generelle” bunadssokker og ikke knyttet direkte opp mot noen bunader. Da var valget lett. Disse er faktisk veldig enkle å strikke, men de ser jo ganske imponerende ut!

Sokkene er strikket i Sisu på pinne 2,5. De har tatt laaaang tid å strikke for jeg har bare fått tatt litt og litt i sofaen på kveldene. Jeg holder i tillegg på med et par til svogeren også som er snart klart til fotografering.

Det gikk med 100 gram garn pr sokk, altså 200 gram tilsammen.

 

Share
This entry was posted in Strikking. Bookmark the permalink.