Rykksekk i oilskin, “Making packpack”

Den siste tiden har jeg skikkelig kost meg med å sy ryggsekk i Oilskin! Selve stoffet kjøpte jeg da vi var i England tidligere i høst. Jeg har vært flink og tatt ett og ett prosjekt nå – først jakken som var i kvaliteten “dry oilskin”, og nå ryggsekken som er i vanlig oilskin. Det merker jeg godt, for du verden, det er et fett stoff. Jeg trenger nok ikke håndkrem på ganske så lenge.

Mønsteret fant jeg i et magasin som heter “Making” og det er skikkelig morsomt! Søm, strikking og mange flere teknikker i veldig fine prosjekter! Nå går det også an å kjøpe mønsteret på ryggsekken separat, det kan gjøres her.

 

Jeg begynte med å sy forstykket og bakstykket av sekken. Maljene er fra Quilteloftet og håndtakene er fra Stoff og stil.

Deretter gjorde jeg ferdig foret. Det er stabilisert med vevet strykeinnlegg, så det er veldig stabilit. Både forstoffet og strykeinnlegget er fra Quilteloftet. Det er sydd inn en passepoilert lomme. Deretter er foret festet til ytterstoffet med en søm.

Etter at glidelåsen var sydd i “mellomstykket” skulle dette sys fast både til forsiden og baksiden av ryggsekken. Akkurat her var mønsteret veldig godt! Så selv om dette trinnet ser litt knotete ut ble det suksess med 4 rette sømmer på hver del!

Her er hele ryggsekken sydd sammen og det eneste som gjenstår er litt pynting.

Ja, for disse sårkantene er jo ikke spesielt fine å ha inni sekken! Så her sydde jeg bare på et kantbånd. Jeg har ikke skråskjært det, og hadde ikke problemer i hjørnene.

Her har jeg sydd på båndet på den ene siden og brettet over til den andre. Da dette var sydd feridg var det bare å vrenge sekken og ta den i bruk!

Utstyr og detaljer:

Stoff: Navy Oilskin fra Merchant & Mills
Seler og hanker: Bånd fra Stoff og stil
FOrstoff og nagler: Quilteloftet
Synål: 100
Sytråd: Tykk sytråd til stikningene, vanlig til resten
Knappenåler kunne ikke brukes da det ga hull i stoffet.
Seler: Hektene til selene og regulerings-spennene hadde jeg fra før.

Share