Vesken #yello_bag i oilskin

Jeg har sydd ferdig vesken min Yello bag. Vesken er sydd i oilskin, link til stoff finner dere nederst innlegget!

Låsen er kul, synes jeg, en Loxx, som egentlig er slike som brukes til kalesjer og gitarreimer. De selger også sett til vesker, så dette har jeg kjøpt fra Tyskland. Kostet litt, men jeg synes det løftet vesken skikkelig. Link til disse er også nederst i innlegget.

For å være effektiv når jeg syr, og ikke minst – det er jo tiden ved symaskinen jeg synes er det kjekkeste – så klipper jeg ut alle deler på forhånd. Til venstre ser dere alle deler som skal være i oilskin (eller ytterstoffet), til venstre er alt av forstoffer og det som skal til lommer. Forstoffet er forsterket med vevet strykeinnlegg. Det er ganske tykt, så det blir skikkelig solid!

Her er øverste delen av vesken, og det skal være en lomme. Lommeklaffen er sydd på og halve glidelåsen. I tilleg synes jeg det gjør seg med litt andre materialer, så jeg har kuttet ut en lærbit og festet den med niter (nagler). Stoffet dere ser på nedsiden av dette skal bli en lomme på innsiden.

Her er lommen ferdig, og glidelåsen helt ferdig installert.

Og slik ser det ut nå som hele ytterstoffet er ferdig sydd med alle detaljer.

Mønsteret har en innerlomme som sys fast i toppen av vesken, og som henger fritt, som en lommepose. Jeg hadde ikke veldig lyst på dette, og sydde heller en passepoilert lomme. Jeg har tidligere laget en film på hvordan dette gjøres, og jeg anbefaler deg å prøve! Det er faktisk ikke vanskelig, og det blir veldig pent. I tillegg kan du da gjøre dette på alle steder du “plutselig” vil ha en lomme, for det stjeler ikke noe av stoffet ditt.

I forhold til i filmen jeg viser, har jeg her laget innerlommen ganske stor slik at den brettes på seg selv. Til slutt syr jeg den sammen (se siste bildet hvor jeg har brettet lommen opp på seg selv). Da blir det heller ingen søm synlig på foret inni vesken.

Utstyr og detaljer:

Stoff: Gold oilskin fra Merchant & Mills
Forstoff og nagler: Quilteloftet
Synål: 100 til ytterstoffet, 80 til forstoffet og skinn-nål da jeg sydde i læret
Sytråd: Tykk sytråd til stikningene, vanlig til resten
Knappenåler kunne ikke brukes da det ga hull i stoffet.
Lås: Loxx

 

Share