Vestfoldbunad – barnebunad – slik syr du!

Dette er det beste bilde jeg har fått til av bunaden jeg har laget. Det var nesten helt umulig å få fokus, for han hadde ikke tid til å stå i ro! Men her ser dere både sokker, bukse med bosebånd, vest, jakke og skjerf.

På bildene over ser dere mønsteret jeg laget til jakken – alle deler klippet ut, og til slutt sydd sammen. Belegg syr jeg til for hånd.

Her ser dere vesten nesten sydd feridig, vesten fra i år og fjor og hvordan jeg syr beleggene også her for hånd. Jeg har valgt å ha ribb-stoff i ryggen, det gir litt mer bevegelighet, og ikke minst så gir det litt lenger brukstid også. Knappene klippet jeg av og sydde på nye vesten – det er skikkelige bunadsknapper som vi har fått fult sett av til navnefesten.

Til slutt – sokkene. De er faktsik strikket med like mange masker som i voksen utgave, men med “sytråd”. Det tok skikkelig tid, men var vel verdt det da jeg var ferdig. Neste år skal jeg begynne tidligere…

Share