Vestfoldbunad – barnebunad – slik syr du!

Dette er det beste bilde jeg har fått til av bunaden jeg har laget. Det var nesten helt umulig å få fokus, for han hadde ikke tid til å stå i ro! Men her ser dere både sokker, bukse med bosebånd, vest, jakke og skjerf.

På bildene over ser dere mønsteret jeg laget til jakken – alle deler klippet ut, og til slutt sydd sammen. Belegg syr jeg til for hånd.

Her ser dere vesten nesten sydd feridig, vesten fra i år og fjor og hvordan jeg syr beleggene også her for hånd. Jeg har valgt å ha ribb-stoff i ryggen, det gir litt mer bevegelighet, og ikke minst så gir det litt lenger brukstid også. Knappene klippet jeg av og sydde på nye vesten – det er skikkelige bunadsknapper som vi har fått fult sett av til navnefesten.

Til slutt – sokkene. De er faktsik strikket med like mange masker som i voksen utgave, men med “sytråd”. Det tok skikkelig tid, men var vel verdt det da jeg var ferdig. Neste år skal jeg begynne tidligere…

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.