Luer må til!

Jeg har sydd tre luer til Olav. Luer er egentlig ikke så vanskelig å sy, og heller ikke så vanskelig å tilpasse. Disse er ikke foret, så perfekt på tidlig høst og vår. (Og for å være ærlig – av og til en norsk sommer også).

Jeg har laget oppbrettet nederst og sydd en elastisk søm. Jeg har oppbretten her på 3 cm. Jeg stryker denne opp før jeg syr sammen luen, da er det mye lettere etterpå å få kanten pen. Elastisk søm har alle symasiner! Du kan bruke enkel sikk-sakk (jeg synes det blir veldig pent), noen har tre-stegs sikksakk, du kan bruke tvillingnål og noen maskiner har også et utvalg av andre elastiske sømmer. Jeg anbefaler at du tar en titt i bruksanvisningen din innimellom, det er lett og glemme det, og det er veldig mye, god informasjon i bruksanvinsningen.

Totalt har han fått tre luer, men jeg tror jeg snart må lage flere, som er doble! Nå begynner temperaturene å krype nedover, og det er greit å være forberedt.

Om du også vil sy lue, men uten mønster – så gi meg en kommentar på facebooksiden (bloggen er stengt for kommentarer) så kan jeg lage en veldig kort beskrivelse.

Share