Ny fanajakke – nå i størrelse 4 år

Jeg har strikket ny Fanajakke, eller fanakofte. Jeg synes det er litt koselig, siden jeg faktisk er fra Fana selv. Garnet jeg har brukt er et håndfarget garn fra Tyskland som heter Wollmeise, og det hvite er Sandnes Lanett. Jeg brukte nesten 150 gram av hver.

Langs oppklippskantene har jeg sydd på et bånd, som jeg har arvet fra mamma. Hennes tante jobbet på Trengereid fabrikker, hvor de vevet slike. Det er ekstra stas med et sånnt fint, og faktisk norsklaget bånd. Og utrolig nok stemmer blåfargen skikkelig godt overens.

Mønsteret er fra Sandnes Garn sitt hefte “Tema 30 – klassikere 0-4 år”. Jakken er litt romslig akkurat nå – jeg har strikket str 4 år og han er jo ikke 2 enda, men det er godt å få plass til litt klær under også. Ermene strikker jeg ikke som i mønsteret – legger opp flere masker slik at de ikke blir så trange nederst i bråtet, og da er det også greit å brette de opp ved behov.

Share