Jeg måtte sy lang vognpose selv

Nå var det på tide – vognposen vår var rett og slett blitt for kort. Og fordi vognposer kommer i litt standard lengder hadde jeg ikke noe annet valg enn å sy en. Og det var egentlig skikkelig gøy!

Først tok jeg mål av vognen, hvor utgangene til selene var. Det er heldigvis noenlunde standardisert, slik at posen passer i alle vognene (vi har både hjemme, på hytten og i barnehagen).

Så aller først sydde jeg enorme “knappehull” som selene kan tres gjennom. På ytterstoffet strøk jeg på store biter med strykestoff slik at ikke stoffet skal rakne der jeg klipper. Knappehullene – eller åpningene – er sydd på frihånd med veldig tett sikksakk, og det fungerer kjempebra. Jeg tegnet først opp en ramme der jeg skulle sy, og så var det bare å la det stå til.

Jeg sydde åpningene i dynen på samme måte, men jeg må innrømme at jeg svettet litt mer da. Dynen var så stor å handskes med da jeg holdt på. Symaskinen klarte det helt fint, jeg tok det rolig, men kjente at jeg er glad jeg ikke gjør dette hver dag.

Jeg har sydd glidelås i siden som går nesten helt ned. Da går det an å lufte litt, og det er også lettere å legge barnet i posen. Jeg har valgt cordfløyel på innsiden, det er både lunt og godt, og så sklir han ikke i posen.

Alle stoffene til dette posen har jeg kjøpt på den lokale (og eneste) sybutillen Singer Sysenter i Larvik. De har skikkelig godt utvalg i mange typer stoff, så det er veldig greit å bare kunne ta en tur til byn når jeg trenger noe. Jeg har kjøpt nok stoff, glidelås og knapper til en pose til, for vi trenger 2 poser for å slippe å kjøre disse posene rundt hele tiden.

Share