Sydd skinjakke – Harper Jacket

Jeg har faktisk sydd meg en skinnjakke! Det hele startet med at jeg kjøpte en del skinn for mange år siden, og jeg har hatt litt vegring for å begynne. Jeg hadde heller ikke mønster klart for dette. Nå har jeg hatt en stor opprydding (igjen) på syrommet mitt og fant ut at nå var det på tide å gjøre noe – enten bli kvitt skinnene eller ta fart. Så fart ble det!

Jeg fant mønsteret Harper Jacket som var akkurat som jeg hadde forestilt meg – med drapering foran slik at skinnet henger pent.

Selvsagt var jeg litt stresset for passformen. Jeg har ikke sydd noe prøve for jeg har ikke noe stoff som en gang minner om kvaliteten til disse skinnene. Så jeg har målt, målt og målt, og helt fantastisk! Jadda! Den satt som et skudd! Da må jeg bare legge til at jeg forlenget jakken 2 cm, på bakstykket og begge forstykkene. Men jeg er høy :- )

Jakken er sydd med nål jeans 90/14, gutermann mara sytråd, stinglengde 4 mm og med overtransportør.

Jeg hadde 4 skinn, svin, farget mosegrønn, og jeg måtte bruke alle sammen. De ble opprinnelig kjøpt hos C. Hemsen i Oslo. Etter å ha sydd jakken, har jeg mye store rester igjen, så jeg har litt å leke med senere også. Det var helt umulig å skjøte og alt måtte klippes ut i hele, fine stykker, måtte jeg ta litt av alle skinnene. Jeg har ikke nok til klær, men kanskje none mapper, en veske eller noe sånt.

Jeg kunne ikke bruke nåler, og i alle “råkantene” passet jeg på å bruke rullekniv da jeg skar ut.

Share