Pysjamas med søte sauer

I sommer hadde den lokale sybutikken kjempesalg på handelsdagen, 40 % på alle stoffer! Det er (dessverre) et kjempekupp, og selv om jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle fylle på i allerede fulle stoffhyller, ble altså flere meter forskjellige stoffer med meg hjem. Stoffbutikken er forresten Singer Sysenter i Larvik, der har de bra utvalg av det aller meste.

Jeg har vist tidligere at jeg har en plastboks med ferdig kuttete bånd til kanting av klær, og alt jeg måtte gjøre denne gangen var å legge stoffet oppå boksen for å se hvilket bånd jeg denne gangen ville velge. Båndet er ribb, og sauestoffet er bomullsjersey, skikkelig deilig!

Jeg vasker alltid alle stoff før jeg syr. Det er flere grunner til det:
1. Eventuell krymping blir tatt hånd om. Stoffet krymper i stedet for det ferdige plagget
2. Fjerning av kjemikalier fra veve/strikke/fargeprosessene fjernes, det gjelder både i forhold til avfarging, men også fordi disse kjemikaliene ikke er bra for huden.

Mønsteret til buksen er det jeg har laget for Amica Patterns: Juksebukse, og genseren er et mønster jeg holder på med (og som jeg sikkert trenger testere til om en liten måned). Om du er interessert i være testsyer for meg så følg med på facebooksiden min, Fiber and Art.

Share