Slik tegner jeg av og oppbevarer mønster

Jeg tenkte jeg skulle vise hva jeg gjør når jeg tegner av mønstre.

Er det mønstre jeg bare skal bruke en gang, eller at jeg bare skal lage en liten mønsterdel, så bruker jeg gjerne det tradisjonelle, tynne mønsterpapiret. Men – for mønstre som jeg skal bruke igjen og igjen, så bruker jeg laminert kraftpapir. Dette er det papiret du får mat pakket inn i fra ferskvarediskene, og det er veldig tynt, men veldig sterkt.

Dette papiret får jeg kjøpt fra NorEngros i 7-kilos rull, det er også fint for 3-åringen å tegne på, pakke inn pakker som skal i posten og lage eget gavepapir når vi ruller ut rullen på gulvet og tegner både her og der.

I tillegg går det i min kutte-plotte maskin, hvor jeg har satt inn en kulepenn i stedet for en kniv. Så alle mønstre jeg kjøper i pdf manipulerer jeg slik at jeg kan skrive direkte ut bare min størrelse på dette papiret. Det er veldig nøyaktig og tidsbesparende. Og det liker jeg.

Papiret jeg bruker er dette.

Et mønster jeg har skrevet ut på plotteren

Slik oppbevarer jeg mønstrene mine. Dette er de jeg konstruerer selv, da skriver jeg ut alle størrelser med en gang et mønster er publisert, og så har jeg alle størrelsene tilgjengelig om jeg trenger det.

Krokene jeg henger mønstrene opp med heter “Pattern hooks” og jeg kjøpte de på E-bay for mange år siden. Jeg finner ikke selgeren igjen, men det er mange som har sånne.

Share