Om meg

Velkommen til bloggen Fiber and Art

Silkejakke1

Jeg er veldig glad du stikker innom. Og jeg, det er Nina, som generelt er veldig glad i å skape ting. Jeg har mange hobbier, og klarer sjelden holde på med det samme over lang tid, så her spenner det fra ull og garn – strikking og hekling og spinning har jeg holdt på med lenge, og jeg syr mye på mine symaskiner.

Jeg er glad i farger og finner roen når jeg maler bilder. Abstrakte – hvor jeg bruker mye tid på å blande farger for å få det akkurat som jeg vil. Så kanskje jeg viser frem ett bilde eller to også. Og mye av denne teknikken bruker jeg også når jeg farger garn og ull.

Ja – og så må en ikke glemme såpekoking. Jeg koker såpe, ordentlig såpe, basert på naturlige oljer, som oftest oliven. De gjør godt for tørre hender, røykelukt, hvitløk, chilli og faktisk også som flekkfjerningsmiddel!

Og det er ikke bare jeg som er glad i håndarbeid, mannen holder på med sølv og tinn, tauverk og tre.

Rett og slett en håndarbeidsfamilie, det er oss.

Sammen med min venninne Elisabet lager vi sy og strikkemønstre på www.amicapatterns.com . Amica betyr venninner, derfor navnevalget.

Jeg har vært studieleder i Larvik Husflidslag i et par år, og fikk da anledning til å arrangere en hel liten mengde med spennende kurs. Det var da det slo meg, at selv med fantastiske kurslærere så fikk vi få og ingen påmeldinger til nybegynnerkurs i søm. Og som ivrig nettbruker så jeg at det manglet jo ikke på nybegynnere – jeg møtte de jo på nett hver dag. Det, kombinert med at jeg ga vekk en symaskin til min niese i Bergen, gjorde at jeg satte i gang planleggingen av “Ninas syrom”. Fra idè til første film tok det over ett år så det har vært en tidkrevende prosess, men fra juli 2015 er serien i gang og du kan følge den her på bloggen eller på facebookgruppen min.

Jeg har dessverre måtte stenge kommentarfeltene her på bloggen da jeg har vært plaget av særdeles mye spamkommentarer, men du kan alltid sende en melding via facebookgruppen min!

Hilsen Nina

Share