Lettsydd pledd til barn eller baby

Jeg har sydd et pledd til Olav. Jeg har jo tidligere sydd en del pledd til oss, og de er skikkelig deilige, god bomull på forsiden og fleece på baksiden. Når vi er ute på tur nå så har jeg med et ullpledd Olav kan ligge på, men det loer slik, at jeg tenkte det var greit at han fikk sitt eget pledd.

Ja – for ikke å snakke om at jeg hadde jo alt jeg trengte til dette på syrommet.

For en stund tilbake kjøpte jeg disse pakkene med stoff fra Quilteloftet. I hver pakke er det 42 biter som er ca 13 x 13 cm, og alle er fargekoordinerte (i sine egne pakker). Til slutt falt valget på de to nederste pakkene – Union Blues og Nocturne.

Jeg la lappene ut sånn noenlunde hvordan jeg tenkte det for meg i det ferdige teppe, og så samlet jeg de sammen slik at jeg kunne sy to og to lapper sammen.

Her er stabelen med lapper som er sortert og klar til søm, to og to.

Det er ganske effektivt når en syr slik. Jeg fester ikke tråden og bare syr og syr. Og det er jo ganske gøy!

Etter at alle var sydd sammen to og to, klippet jeg de fra hverandre og strøk de flate. Sømmonnet strøk jeg til samme side på alle.

Deretter sydde jeg de sammen i remser på 7 enheter av 2 lapper, og til slutt sydde jeg mine 6 remser sammen til toppen av pledet.

Slik ble toppen seende ut før jeg fikk satt kant på.

Heldigvis, da jeg kjøpte disse lappene, hadde jeg også kjøpt en meter med dette lyse stoffet, som er et av stoffene som også var i den ene pakken. Det holdt rikelig til en ca 10 cm stor kant rundt.

Jeg hadde også akkurat nok fleece til bakstykket her. Jeg har ikke klippet til stykket – så dere ser at det var på hengende håret på noen av kantene her!

Den siste kanten jeg syr på er lukkekanten. Det er en ca 5 cm bred kant jeg har strøket dobbekt, og syr fast fra rettsiden, kant i kant med stoffet på teppet.

Når lukkekanten er sydd på klippet jeg rent teppet, slik at fleece-stykket nå er like stort som teppet.

Siste trinn i dette er å sy fast lukkekanten på baksiden av teppet. Det gjør jeg alltid for hånd, og dette er noe jeg skikkelig koser meg med. Veldig trivelig sofajobb!

Share
This entry was posted in Søm. Bookmark the permalink.